Va mai amintiti de Danemarca?


Știința Bacău – CS Municipal Târgoviște  1:3 ( 25 – 23, 17 – 25, 14 – 25, 21 – 25 )

Era vara anului 1992. Suedia gazduia turneul final al Campionatului European de Fotbal. Iugoslavia obtinuse calificarea, insa conflictele izbucnite in tara vecina i-au facut pe mai marii de la UEFA sa ia o decizie neasteptata. Forul continental exclude frumoasa trupa din tara vecina si invita Danemarca la Euro. Veniti din vacante, Laudrup si compania fac un turneu de exceptie si castiga trofeul dupa niste meciuri de exceptie. Era unul dintre cele mai frumoase momente din istoria sportului mondial.

Primavara anului 2015. CS Municipal Targoviste isi castiga dreptul de a juca in play-off-ul Diviziei A1 de volei feminin. Trupa condusa un sarb prinde ultimul loc care permite participarea intr-un fel de turneu final al voleiului romanesc. Nimeni nu-i da nicio sansa. Nici macar habarnistii, care se invart pe langa club pentru a-si rezolva problemele personale. Mai mult, caracterele mizere fac aprecieri la adresa echipei, antrenorului si ameninta cu retragerea unui sprijin pe care nu l-au acordat niciodata. Intr-o astfel de tensiune, fetele lui Nesic incep batalia cu Stiinta Bacau, super-campioana Romaniei. Primul meci, esec total. Stiinta zdrobeste Targovistea, iar sansele par a fi compromise. Numai ca Nesic si fetele lui nu si-au spus ultimul cuvant. Trec peste soc si bat lidera chiar in fieful moldav. Se face 1-1 si batalia se muta la in Polivalenta noastra. Meciul trei. Municipal isi demoleaza adversara. 3-0 si 2-1 la general. Finala nu mai pare un vis, insa Bacaul ne readuce cu picioarele pe pamant dupa ce se impune in cea de-a patra ciocnire. Rezultat numai bun pentru ca acelasi „prieten” cu gura mare sa slobozeasca o alta enormitate pe holurile Polivalentei: ” Sunteti ZERO BARAT. Vai de mama voastra. Nu mai vedeti un ban de la mine”.

Cu capetele plecate si ranite in orgoliu, jucatoarele merg spre hotel. Urmeaza cateva zile tensionate, desi calificarea in semifinale era deja o performanta uriasa. Miercuri, jucatoarele Targovistei ajung la Bacau. Pe langa presiunea nesanatoasa aruncata pe umerii lor de neavenitul amintit, federatia face o gafa impardonabila. Califica Bacaul in finala inainte ca meciul 5 sa se joace. Mai exact, posteaza pe site-ul oficial al FRV, meciurile finalei in care se regasesc Stiinta si Blajul. CSM-ul trece si peste asta si intra pe teren. Primul set se joaca la fel ca la sah. Gazdele sunt mai atente si rezolva cazul. E 1-0, dar Targovistea arata ca se poate. In mansa a doua isi macelareste mult mai titrata rivala si egaleaza situatia. Setul al treilea e si mai bun. Dambovitencele se distreaza cu echipa campioana si fac 2-1. Cu elanul echipei care nu are nimic de pierdut, Targovistea mai reuseste o minune si castiga setul, meciul si semifinala. Se face 3-1 si minunea se infaptuieste. A doua in ultimele doua zile. Clubul are DOUA ECHIPE IN FINALE si devine CAPITALA SPORTULUI FEMININ ROMANESC si realizeaza cea mai mare performanta din istoria sportului de echipa in Dambovita.

Știința: Sabina Moisa, Ioana Baciu, Tatiana Lupu, Alexandra Sobo, Denisa Rogojinaru, Anastasya Harelyk și Mihaela Albu (libero). Au mai jucat: Olena Novgorodchenko, Crina Bălțatu și Irina Radu. Antrenori: Florin Grapă și Aurel Cazacu
CSM Târgoviște: Diana Calotă, Sara Klisura, Gwendolyn Rucker, Bianca Moldovan, Lola Arslanbekova, Alexandra Trică și Suzana Cebic (libero). Au mai jucat: Marta Silwa, Marina Cojocaru și Irina Horeică. Antrenori: Dragan Nesic și Atanas Lazarov