Comunicat – Despre echipa de baschet


Despre echipa de baschet.
Avand in vedere faptul ca multi dintre suporterii echipei de baschet ne adreseaza intrebari cu privire la stadiul in care se afla aceasta, dorim sa facem cunoscute opiniei publice cateva aspecte:
1. In anul 2014, BAT (Tribunalul Arbitral Baschetbalistic de la Geneva) a emis o decizie prin care CSM Targoviste trebuie sa-i achite fostului antrenor George Dikeoulakos suma de 75.500 euro plus o penalitate de intarziere de 5% pe an, iar agentilor si avocatilor acestuia suma de 28.250 euro.
Hotararea poate fi consultata aici: http://goldengate-law.com/pdf/bat/bat_award_0383.pdf
2. In anul 2015, tot BAT a decis ca CSM Targoviste trebuie sa-i plateasca fostei jucatoare Ivanka Matic suma de 30.000 euro plus o penalitate de intarziere de 5% pe an si 3.250 euro costuri de judecata.
Hotararea poate fi consultata aici: http://goldengate-law.com/pdf/bat/bat_award_0468.pdf
3. Tot in anul 2015, FIBA a amendat CSM Targoviste cu suma de 10.000 franci elvetieni pentru neachitarea sumelor impuse de BAT, in dosarul 0383/13 pe speta Dikeoulakos.
4. In data de 16 Ianuarie 2017, Biroul Federal al Federatiei Romane de Baschet a decis sa interzica total clubului nostru efectuarea de transferuri, anuntand ca daca nu rezolvam cele doua cazuri riscam sa nu fim inscrisi in urmatoarea editie de campionat. Informatia o puteti gasi pe site-ul FRB la adresa: http://www.frbaschet.ro/…/decizii-ale-biroului-federal-din-…
5. In 26.01.2017 George Dikeoulakos a actionat clubul nostru in instanta. Dosarul are numarul 475/120/2017 si se afla pe rolul Tribunalului Dambovita, avand ca obiect recunoasterea inscrisurilor si hotararilor straine si poate fi consultat si urmarit aici: http://portal.just.ro/120/SitePages/Dosar.aspx…
6. La data de 19.05.2017, fostul presedinte al clubului a declarat apel fata de respingerea cererii de interventie in proces, dosarul fiind pe rolul Curtii de Apel Ploiesti, cu termen in data de 12.07.2017 si a carei evolutie poate fi urmarita aici: http://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx…
In final, va transmitem ca atat noi cat si Primaria Municipiului Targoviste dorim sa continuam traditia baschetbalistica la cel mai inalt nivel, insa in acest moment nu putem face absolut niciun demers pana la pronuntarea instantelor civile, iar rezolvarea nu tine de dorinta vreunei persoane.
Si da, trebuie sa stiti adevarul, exista 3 variante pentru sezonul viitor:
a) FR Baschet sa ne accepte cererea de inscriere in LNBF;
b) daca prima varianta cade, sa ne accepte cererea de a evolua in Liga 1;
c) FRB sa nu accepte cererea de inscriere in niciuna dintre cele doua competitii.
Prin aceasta prezentare am dorit sa va facem cunoscute aspectele pentru care echipa de baschet este astazi intr-o situatie neplacuta, iar la intrebarile pe care ni le adresati probabil ca vom avea raspunsuri abia dupa verdictul final al instantei.
Aceasta situatie nu ni se datoreaza in niciun fel noua celor care activam acum la club, hotararile BAT – FIBA datand din perioada 2013-2015!
Va multumim si vom reveni cu noutati atunci cand ele se vor intampla.
Biroul de presa al CSM Targoviste.