Blitzkrieg la Iași


Penicilina Iasi – CS Municipal Targoviste 0:3 (15-25, 7-25, 14-25 )

Potrivit wikipedia, Blitzkrieg înseamnă o bătălie – fulger, câștigată de armata mai dotată din punct de vedere tehnic și care cucerește reduta adeversă grație unei strategii super-ofensive. La Iași nu s-au înfruntat două armate, ci un meci între două echipe din prima ligă feminină de volei și care a fost câștigat de echipa, care pe lângă argumentele valorice, a fost cea care a dictat ritmul.

Încă din primul set oamenii care au venit în tribună au realizat cum stă treaba. Rănite în orgoliu după rezultatele mai puțin convingătoare din ultimul timp, târgoviștencele au fost fără milă în fața moldovencelor. Cele 10 puncte distanță care au separat Târgoviște de Iași în prima manșă stau mărturile felului în care s-a jucat.

Din păcate pentru gazde, nimic nu s-a schimbat în setul al doilea. Ba mai mult, echipa dâmbovițeană și-a „mitraliat” adversara din toate pozițiile, iar Penicilina n-a izbutit să cucerească decât 7 puncte mari și late. Situația s-a repetat încă o dată în manșa a treia, iar Municipalul a rezolvat meciul definitiv într-un timp record.

Victorie și moral înainte de confruntarea cu Dinamo, programată pe 6 martie, de la ora 17.45, în Polivalenta din Târgoviște, confruntare de care depinde locul ocupat de CS Municipal la finalul sezonului regulat.