Colaborarea cu Nesic si staff-ul tehnic s-au incheiat


Final surprinzator de campionat pentru echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, care a pierdut lamentabil şi deplorabil în deplasarea de la Lugoj, pe terenul ultimei clasate din zona 1-6, o echipă care nu bătuse pe nimeni în play-off. Poate că eşecul nu ar fi deranjat aşa de tare, dacă s-ar mai fi putut repara ceva, însă la Lugoj s-au pierdut medaliile de argint, pregătite pentru CSM Târgovişte. Este inexplicat şi inacceptabil un asemenea rezultat, care a dărâmat munca unei echipe dintr-un întreg sezon competiţional. Practic, după umilinţa din Banat, echipa lui Dragan Nesic a zburat din obiectivul oricum diminuat faţă de debutul sezonului, locul 2.

O echipă profesionistă nu poate trata aşa de neserios un meci decisiv până la urmă, în faţa celui mai slab adversar posibil pe acest segment competiţional. E foarte simplu. La volei s-a trasat un obiectiv pentru finalul de campionat, locul 2, care a fost ratat. Asta presupune schimbări importante la nivelul echipei. Trofeul Cupei României nu a fost apărat, iar în CEV Cup s-a pierdut rapid. S-a câştigat Supercupa cu Volei Alba Blaj, ce a adus în iarnă salvarea lui Nesic.

Calotă: „Am plecat mult prea relaxate la Lugoj”

„După victoria cu CSM Bucureşti, ne-am văzut cu locul 2, asigurat 100%, şi am plecat mult prea relaxate la Lugoj. Eu îmi asum acest eşec, dar aş dori să o facă şi alte persoane. Toţi suntem vinovaţi, mai mult sau mai puţin, jucătoare, antrenori, conducători. La prima vedere, este un rezultat ruşinos, dar ţinând cont de multe lucruri care s-au întâmplat pe parcursul acestui campionat, sunt nişte semne de întrebare. Eu una nu sunt mulţumită de locul 3, am vrut locul 2”, şi-a asumat rolul de căpitan Diana Calotă, într-un moment foarte greu pentru echipa de volei a Primăriei Târgovişte.

Prisăcaru: „O înfrângere umilitoare!”

Antrenorii şi jucătoarele de la volei au vorbit ieri cu preşedintele clubului, Ciprian Prisăcaru, care a solicitat explicaţii pentru înfrângerea inexplicabilă de la Lugoj, ce trimite echipa tocmai în a treia competiţie intercluburi ca valoare, Challenge Cup. „O înfrângere umilitoare. Nu mă aşteptăm ca, după ce am bătut cu 3-0 campioana Alba Blaj şi cu acelaşi scor pe contracandidata CSM Bucureşti, să pierdem atât de uşor la Lugoj, ultima clasată din play-off. Sunt mulţi din această echipă care nu vor mai călca pe la Târgovişte, mai ales dintre cei care au impresia că fără ei nu se poate. În multe rânduri s-a gestionat greşit echipa şi în anumite momente s-au creeat discuţii între grupul de românce şi grupul de sârbi din echipă, de vină fiind când unii, când ceilalţi. Pentru asta voi lua măsuri dure, iar pe mulţi dintre protagonişti îi veţi mai vedea prin Târgovişte doar ca turişti”, a răbufnit şeful de la CSM.

Preşedintele vrea să scape de „figuranţi şi sportivi supraevaluaţi”

Prisăcaru a lăsat de înţeles că la echipa de volei vor urma schimbări importante, iar poziţia antrenorului Dragan Nesic şi a altora este compromisă în totalitate. „Pe viitor nu veţi mai vedea la CSM figuranţi şi sportivi supraevaluaţi, aşa cum am găsit eu la această echipă, ci vreau echipe formate din caractere frumoase şi oameni profesionişti, care să respecte eforturile financiare ale acestei comunităţi. Obiectivul fixat în iarnă a fost locul 2, iar noi am ieşit din obiectiv după meciul de la Lugoj. Voi încerca să feresc activitatea clubului de găşti şi de grupuri de interese. Sancţiunile le voi propune celor care ne finanţează şi împreună vom stabili măsurile care se impun”.

Articol scris de Costin Mihai si preluat din cotidianul Jurnal de Dambovita