Finala, mai aproape ca niciodată!


CSM Târgovişte – ICIM Arad 79–53 (22-13, 22-17, 17-16, 18-7)

Municipal a arătat a campioană în singurul meci care contează în baschetul feminin românesc. După un sezon regulat în care fetele lui Dan Fleșeriu au amestecat victoriile de senzație cu eșecuri neașteptate, a venit momentul în care campioanele sezonului trecut au arătat că se poate. Când bați Aradul la 26 de puncte diferență începi să speri că nimic nu e imposibil, iar Sepsi Sf. Gheorghe nu ți se mai pare o adversară inabordabilă.

Contra ICIM-ului, Municipal a jucat ce trebuie să joace. Baschetbalistele noastre au arătat că atunci când încep să joace ca o echipă sunt imposibil de bătut. Iar atunci când echipa mai are și un lider de nivelul americancei Givens, finala nu mai pare un obiectiv atât de greu de atins. Aplaudată din tribune de părinții săi, Chrissy a dat recital. A fost peste tot, iar la un moment dat reușise să marcheze mai multe puncte decât o făcuse întreaga echipă arădeană.

În astfel de condiții, Municipalul a fost imposibil de învins, oferind celor aproximativ 2000 de fani prezenți în tribune un spectacol unic în 2015 și o victorie de orgoliu. Un succes care trebuie dublat fie la Arad, fie într-un eventual „decisiv” în Sala Sporturilor.

Casetă tehnică:

Târgovişte: Porchia Greeen 11 (1×3), Andreea Orosz 2, Selena Kirberg, Claudia Uşurelu, Raluca Alecu, Andreea Huţanu 4, Elena Dincă, Monique Coker 14, Ancuţa Stoenescu 9 (3×3), Jasmine Watson, Porsche Poole 9 (1×3), Chrissy Givens 30. Antrenor: Dan Fleşeriu.

Arad: Adela Mercea, Meighan Simmons 6 (2×3), Olena Samburska 10, Katherine Plouffe 6, Monika Boriga-Broşovszky 5 (1×3), Laura Broomfield 7, Monica Engelman 14 (1×3), Andreea Crăciun 3, Susana Milovanovic 2, Ildiko Nagy. Antrenor: Jose Araujo.