Mihaela Radu, o super-campioană, un super-caracter: „Titlul național mi-a arătat că totul e posibil atunci când muncești”


Mihaela Radu și-a depus deja candidatura la titlul de cea mai bună sportivă a județului în anul 2018. Titlul național la box obținut la ultimele Campionate Naționale o transformă pe eleva lui Nicu Tamaș într-una dintre dintre cele mai prolifice practicante a sportului cu mănuși din istoria județului.

La două săptămâni distanță de marea performanță înregistrată de sportiva CSM-ului la Naționalele de la Eforie Nord, aceasta a acordat un interviu site-ului oficial al clubului.

-Mihaela, cât de mult înseamnă pentru tine acest nou titlu național?

Enorm. Când muncești un an întreg pentru un concurs și rezultatul este cel pe care ți-l dorești, simți o mare bucurie pe care e greu s-o descrii în cuvinte. In primul rand acest titlul imi demonstreaza mie in primul rand ca nu am muncit in zadar si bucuria este foarte mare. Sa iau titlul de campioana la doua categorii diferite de greutate este un lucrur excepțional.

-Cât de greu e să te pregătești atât de bine în condițiile în care tu ești angrenată și în alte activități sportive?

Intr-adevar este foarte greu pentru ca trebuie sa ma impart intre toate activitatile mele, dar cu sacrificii si dorinta poti face multe. atunci cand vreau ceva eu nu am zile libere sunt intr o alergare continua dar imi place să am o viata activa si plina de provocari.

-Ai avut vreun moment emoții că ți-ai putea pierde statutul de campioană a României?

Sincer, cine nu a intrat niciodata in ring nu poate avea emotiile pe care le ai acolo. Normal ca emotiile exista indiferent de adversar și indiferent de competiție. Important este să-ți transformi aceste emoții într-o energie pozitivă în timpul meciurilor.

-Cât e de greu pentru o tânără să performeze într-un sport practicat în general de bărbați?

Este greu datorita cutumelor invechite potrivit cărora femeile nu pot face aceleasi lucruri ca si barbatii, dar in societatea moderna nu pare sa se mai ia in calcul acest lucru. Ba din contra, s-a demonstrat in numeroase activitati ca femeile o pot face mult bine.

– Cum ai cataloga colaborarea cu maestrul Tamaș?

In primul rand cred ca il pot caracteriza intr un singur cuvant. Este mai presus de toate OM. Într-o perioda in care cei mai mulți oameni trag pentru ei si nu pentru sportivi, dansul face exact invers. De multe ori se lasa pe el pentru binele sportivilor. Pe langa faptul ca este un antrenor cu foarte mare experienta si dedicat in totalitate. Pe scurt, este un parinte inainte de a fi antrenor.

-Cât de ridicat este nivelul competițiilor pugilistice feminine în România?

De la an la an boxul feminin cunoaste o expansiune vizibila, dar, asa cum am spus mai devreme, fetele sunt date inapoi cum se spune de “gura lumii”. Cu toate astea, numarul fetelor care il practica este foarte mare si meciurile sunt de foarte buna calitate. Fetele sunt mai tehnice si atente la detalii ceea ce face ca boxul practicat sa fie placut publicului.

La nivel european nu stam chiar atat de bine pentru ca asa cum se stie, la noi nu se prea poate trai doar din sport.

-Care e cea mai mare dorință a ta când vine vorba de box? La ce performanță visezi?

Pai, imi doresc o participare la o competiție europeana indiferent de rezultat.