Prisăcaru a propus modificări importante pentru sezonul viitor!


Modificari importante in structura echipelor de baschet feminin, incepand cu sezonul viitor.

In ultima zi a lunii februarie, la Targu Mures, a avut loc o sedinta de lucru intre Federatia Romana de Baschet, reprezentata de presedintele Horia Paun si Svetlana Dragusin din partea departamentului tehnic si reprezentantii echipelor de baschet feminin care activeaza in LNBF.

Presedintele clubului nostru a avut un rol important in cadrul acestei intalniri, avand o serie de propuneri care vin in beneficiul miscarii baschetbalistice din Romania.

In afara de faptul va fi mentinuta regula cu obligativitatea prezentei unei jucatoare romance pe toata durata jocului,  la propunerea presedintelui CSM Targoviste au mai fost adoptate doua noi reguli:

  1. pe durata primului sfert, trebuie sa fie prezenta in echipa obligatoriu inca o jucatoare romanca nascuta in 1996 sau mai mica, in acest fel in primul sfert toate echipele vor folosi doua romance;
  2. toate cluburile au voie sa inscrie pe raportul de joc maximum 5 jucatoare straine, dintre care 3 cu cetatenie non-europeana si doua cu cetatenie europeana. Echipele care vor participa in cupele europene, au voie cu 6 jucatoare straine, 3 europene si 3 non-europene, ca un bonus pentru prezenta lor in competitiile continentale.

“Am facut doua propuneri in beneficiul baschetului romanesc, propuneri agreeate de reprezentantii cluburilor, dar si de FR Baschet. In primul rand, trebuie sa incurajam jucatoarele romance si mai ales trebuie sa dezvoltam fondul de jucatoare tinere care sa aiba prezente pe prima scena a baschetului romanesc, in beneficiul echipei nationale. In ceea ce priveste numarul strainelor, consider ca trebuie sa ne aliniem rapid la cerintele competitiilor internationale, pentru ca echipele romanesti trebuie sa aiba reprezentare internationala. De asemenea, meciurile importante din LNBF trebuie sa fie vazute pe un post de televiziune national, iar presedintele federatiei a promis ca va incerca sa rezolve acest aspect. Stim cu totii ca in meciurile din cupele europene putem folosi maximum doua jucatoare extra-europene, iar in campionatul romanesc domina americancele, datorita mai  multor factori. Toate aceste modificari propuse ne vor ajuta sa crestem in valoare baschetul feminin romanesc, ne vor ajuta sa devenim mai vizibili si sa putem atrage mai usor finantare si sponsori. Le multumesc celor care au sustinut propunerile mele si multumesc F.R. Baschet pentru deschidere si dorinta de a dezvolta si construi un sistem corect” a tinut sa precizeze Ciprian Prisăcaru, presedintele CSM Targoviste.

De mentionat ca aceste propuneri vor ajunge pe masa membrilor Biroului Federal al FRB, care cel mai probabil vor aproba aceste noi reguli pentru sezonul viitor.