Sa ne luam REVANSA!


Primele doua meciuri ale finalei Ligii Nationale de Baschet Feminin dintre ICIM Arad si CSM Targoviste care se vor disputa la Arad se vor desfasura sub semnul echilibrului, si sunt toate sansele ca CSM sa se intoarca acasa cu un rezultat bun din aceste doua meciuri. Cele doua echipe reprezinta doua forte evidente ale baschetului feminin romanesc si de aproape 20 de ani acest meci a devenit un clasic al Romaniei. ICIM si CSM insumeaza istorie, traditie, orgolii si inclestari la intensitate maxima an de an. Se anunta o finala care va depasi granitele baschetului si va face o buna propaganda acestui sport de echipa descoperit si perfectionat de americani.

Arad si Targovite tanjesc ca in fiecare an dupa cel mai important trofeu al sezonului competitional: coroana de campioana, si nu se vor da in laturi in a demonstra asta.Cele doua forte vor incerca prin orice mijloace sa-si adjudece trofeul de campioana iar pentru asta e nevoie de spirit de sacrificiu si pasiune.
Aproape 2 ani au trecut de cand CSM nu a mai castigat titlul, din echipa de atunci le mai regasim in actualul lot doar pe Andreea Hutanu, Ancuta Stoenescu si Chrissy Givens.De partea cealalta, ICIM Arad este actuala campionana a Romaniei, o forta care in acest an nu s-a mai confruntat cu problemele financiare de anul trecut si va aborda aceasta finala in liniste.Rivala noastra este condusa de pe banca de portughezul Jose Araujo, care in acest sezon a castigat deja un trofeu Cupa Romaniei dupa multi ani de dominatie a Targovistei in acesta competitie.

In acesta finala care se va desfasura dupa sistemul ”cel mai bun din 5 partide”, Aradul se bazeaza pe forma excelenta a lui Jence Rhoads dar si pe revenirea pivotului Destiny Williams, accidentata inainte de playoff. Un alt pericol al formatiei de pe Mures il constituie recent antamata in echipa, pivotul Monique Coker, campioana alaturi de CSM Targoviste in 2012.

Echipa noastra Municipal Targoviste va trebui sa razbune esecul de anul trecut din propriul fief, dar acest lucru va necesita sa obtinem macar o victorie din cele doua meciuri care se vor juca pe parchetul salii Victoria din Arad.CSM are de partea sa linistea unei stabilitati financiare gandita inca de la inceput de conducatorii echipei. In pauza de iarna la echipa a sosit legenda ultimelor sezoane, americanca Chrissy Givens, care a ajutat echipa aproape de una singura sa-si indeplineasca obiectivul impus si sa-l si depaseasca, alaturi de extremele Ancuta Stoenescu si Porchia Green care s-au dovedit a fi un mare plus in angrenajul formatiei antrenate de Dan Fleseriu.De remarcat sunt si pivotii echipei Jenna Smith si Lenita Sanford care nu sunt de neglijat, avand procentaje excelente in aceasta stagiune si reusind sub panou sa recupereze multe mingi atat in aparare cat si pe atac, capitol la care stam excelent. Aici se va face si diferenta in aceasta finala, la capitolul pivoti.

Ca in orice derby al Romaniei, statistica joaca si ea un rol foarte important.Cele doua echipe investesc enorm an de an pentru a castiga meciuri si trofee. Arad si Targoviste au strans impreuna timp de aproape 20 de ani numai putin de 30 de trofee pe plan intern. Astfel, cele doua mari forte au monopolizat competitiile interne si se poate observa ca numai una din ele se lupta pentru suprematie.