5 din 5!


Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște bate tot în Liga Națională! Fetele pregătite de Cătălin Tănase au reușit miercuri seară să obțină al cinci-lea succes din tot atâtea posibile! De această dată, victimă a fost CSBT Alexandria, echipă care s-a văzut învinsă la finalul celor 40 de minute, scor 70-64, pe sferturi 17-18, 15-17, 20-17, 18-12. Pe rând, Municipal a trecut de Poli Iași, Sfântu Gheorghe, Phoenix Galați, Satu Mare și acum de Alexandria!

Cea mai bună jucătoare a formației noastre a fost Porchia Green! Americanca, aflată la al patru-lea sezon de când îmbracă tricoul CSM-ului, a avut o linie de statistică impresionantă. Aceasta a fost integralistă și a reușit să termine meciul în double-double, cu 22 de puncte, 11 recuperări, la care se adaugă 6 pase decisive și 3 intercepții. Shay Poole a fost desemnată MVP al partidei, cu 26 de puncte și 2 recuperări. Lista marcatoarelor este completată de Monique Coker cu 13 puncte, Donica Cosby și Larisa Toma, câte 4 puncte și Marta Fodor 1 punct.

CS Municipal se va deplasa sâmbătă la Târgu Mureș pentru meciul împotriva echipei locale, BC Sirius, partidă ce va debuta la ora 17.00. Următorul meci de pe teren propriu se va disputa miercurea viitoare. Oponenta va fi ICIM Arad!

 

P.S.:  Suntem bucuroși să aflăm că Federația Română de Baschet a naturalizat primul sportiv din istoria baschetului românesc! Este vorba despre baschetbalista Ashley Walker, jucătoare cu ștate vechi în WNBA. Prima și singura experiență în România a lui Ashley a fost la CS Municipal Târgoviște, formație cu care a evoluat în Euroligă în sezonul 2012-2013. „Marea echipă” din Târgoviște, așa cum „ne alintă” oficialii echipei ICIM Arad într-un articol pe site-ul clubului, (vezi link) a reușit ceea ce nicio altă echipă din România nu a mai reușit vreodată: să evolueze cu mândrie în cea mai puternică competiție de pe continent.

 

În altă ordine de idei, 5-0 în campionat… and to be continued! 🙂

Hai, CSM!

 

Foto: Eduard Găiseanu.