Capul sus, regină a baschetului românesc!


Tot respectul! Jos pălăria și mii de aplauzele pentru jucătoarele pe care campioana României la baschet feminin, CS Municipal Târgoviște s-a bazat în sezonul competițional 2015-2016. Fetele, îndrumate părintește de maestrul Predrag Vasic, au avut ca obiectiv la începutul sezonului clasarea pe locurile 5-8. Însă, pentru ele nu a fost suficient. Și-au dorit mai mult și au ajuns, la începutul play-off-ului, în careul de ași, între primele 4 echipe din țară. Marți seară erau gata, gata să depășească și această performanță și să scrie o nouă pagină în istoria orașului, după semifinala dramatică disputată împotriva lui Sepsi, echipa pe care am învins-o anul trecut în finală, cu 3-2.

 

Meciul a fost cu adevărat interzis cardiacilor! Municipal a început în forță și cei 2 mii 500 de oameni din Polivalentă erau convinși că vor sărbători victoria la final. Sepsi a fost luată prin surprindere de apărarea eficientă a târgoviștencelor, iar lucrul acesta s-a văzut pe tabele de scor (10-4, min 7). Sfântu Gheorghe a recuperat în sfertul 2 și a intrat la cabine cu o diferență de 3 puncte (33-36). Oaspeții au reușit un +3 puncte și la finalul sfertului 3, astfel că Municipal mai avea de recuperat 6 puncte cu ultimele 10 minute înainte de final. Și a reușit! Ba chiar a trecut și în avantaj. Porchia Green a făcut pur și simplu tot ce a vrut de la linia de 3 puncte. Americanca a înscris nu mai puțin de 5!!! aruncări în mai puțin de 8 minute, momente în care Polivalenta a explodat  ca un vulcan. Dar n-a fost suficient. Formația din Covasna se impune la capătul unei partide pe care CSM putea să o câștige. 69-72 a fost scorul care nu arată echipa mai bună sau jucătoarele care s-au luptat cu adevărat. E doar o cifră cu care Sepsi se califică în finala campionatului, de pe terenul formației care, reamintim, a învins-o primăvara trecută, în finală.

Așa cum și-a dorit Predrag Vasic, fetele sale au ieșit CU CAPUL SUS din bătălia împotriva lui Sf. Gheorghe. Sezonul nu s-a încheiat. CSM va juca pentru locul 3 (medalia de bronz) împotriva Olimpiei Brașov sau a Clubului Sportiv din Alba Iulia. S-a încheiat însă drumul spre finală. Dar, s-a terminat eroic! Așa că… ține capul sus, regină a baschetului feminin românesc!

 

*Un material mai amplu, în decursul zilei de mâine.