CSM Târgovişte a făcut primul pas spre finala LNBF. A învins-o pe Alba Iulia


CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte 67-77 (18-19, 16-13, 12-16, 21-29)

Echipa de baschet feminin CSM Târgovişte a făcut ieri după-amiază primul pas către mare finală a Campionatului Naţional, după ce a învins pe CSU Alba Iulia, cu scorul de 77-67, în primul meci din cadrul semifinalelor.

Vicecampioana naţională şi-a asigurat prima victorie în faţa trupei ardelene, chiar în fieful acesteia, după ce Porchia Green şi Chrissy Givens au strălucit pe teren, iar galeria târgovişeană şi-a făcut din plin datoria în tribune.

Sub încurajările repetate ale fanilor de lângă Turn, vicecampioana naţională a ajuns să-şi i-a revanşa în faţa formaţiei din Cetatea Unirii, în urma înfrângerilor suferite în sezonul regulat. În disputa cu gruparea antrenată de Popov, CSM Târgovişte a reuşit să-şi asigure victoria, după ce a ieşit învingătoare în trei sferturi. Singurul sfert în care târgoviştencele s-au dovedit inferioare adversarului a fost al doilea, când CSU s-a impus cu scorul de 16-13. La capătul victoriei din Ziua de Florii, CSM a luat o opţiune serioasă de calificare în ultimul act al LNFB, atâta timp cât al doilea meci va avea loc, joi, la Târgovişte. Dacă trupa antrenată de Fleşariu va ieşi victorioasă şi în următorul meci, atunci CSM-ul va urca în finala campionatului, făcând uitată ratarea trofeului cupei. Dacă în schimb, echipa dâmboviţeană va fi depăşită de Alba Iulia joi, atunci aceasta va fi nevoită să susţină meciul trei, din „decisiv” care va avea loc tot pe terenul adversarului (23 aprilie).

În partida cu CSU, marcatoarele târgoviştene au fost P. Green (25), C. Givens (20), J. Smith (14), P. Poole (9), F. Hutlassa (4), L. Sanford (3) şi A. Stoenecu (2). În a doua semifinală se înfruntă astăzi, ICIM Arad şi Sepsi Sfântu Gheorghe. Câştigătoarele din semifinale se vor califica în finala LNBF, care se va disputa după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri”.

sursa: http://sportdambovitean.ro/baschet/3009-baschet-csm-targoviste-a-facut-primul-pas-spre-finala-lnbf-a-invins-o-pe-alba-iulia