Federația de Baschet a pus punct sezonului 2019-2020. Nu s-au acordat trofee!


Federația Română de Baschet a decis să pună punct sezonului competițional 2019-2020. Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Director întrunit la data de 19 mai 2020.

„Consiliul Director constata imposibilitatea continuarii Ligii Nationale de Baschet (masculin si feminin) si a Ligii I, din cauza pandemiei de Covid – 19, si dispune cu unanimitate de voturi incetarea sezonului competitional 2019-2020 al LNBM, LNBF si Liga I, cu clasamentele in vigoare la data suspendarii competitiilor de catre Comitetul pentru Situatii de Urgenta, din 12 martie 2020, fara decernarea titlurilor de campioana nationala. Prezenta decizie intra in vigoare incepand cu data de 22 mai 2020, acordand astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF si Liga I, posibilitatea de a-si rezolva in aceasta perioada toate aspectele organizatorice”.

În urma acestei decizii, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște  a declarat: „Am luat la cunoștință decizia Consiliului Director al Federației Române de Baschet. Am fost de acord și considerăm că a fost o hotărâre corectă. De asemenea, consider că board-ul FRB a procedat corect neacordând titlurile de campioană în acest sezon. Suntem de părere că o hotărâre similară trebuia luată și în cadrul Federației Române de Volei.”, a precizat Cristian Savu.