ICIM Arad – CSM Târgovişte 77-78. Primul meci al finalei Ligii Naționale feminine


Fetele de la CSM Târgovişte au făcut primul spre titlul de campioană la baschet. Finalista de anul trecut a câştigat cu 78 la 77 primul meci din ultimul act, chiar pe terenul deţinătoarei trofeului, ICIM Arad. Meciul al doilea are loc miercuri, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 2.

Dramatismul a atins cote maxime în primul meci al finalei Ligii Naţionale. CSM Târgovişte a câştigat la limită după ce a condus pe aproape întreaga durată a meciului de la Arad, contra lui ICIM. Cele 9 puncte marcate de americanca Destiny Williams le-au ţinut în joc pe arădence în primul sfert, la capătul căruia gazdele erau conduse cu patru puncte.

Până la pauza mare, CSM Târgovişte şi-a extins avansul, iar în debutul celui de-al treilea sfert jucătoarele oaspete au avut chiar 15 puncte avans (38-53). Aradul a revenit puternic şi a încheiat sfertul la doar patru puncte distanţă. Cu 15 secunde rămase din meci, gazdele au preluat pentru prima oară conducerea, cu un punct.

Smith le-a readus în avantaj pe târgoviştence, iar Rhoads a ratat aruncarea în ultima secundă, astfel că s-a terminat 78-77 pentru echipa oaspete. Destiny Williams a încheiat meciul cu 24 de puncte, iar cea mai bună marcatoare a partidei a fost o altă americancă, Jenna Smith, de la CSM, cu 25 de puncte.

Meciul al doilea va avea loc tot la Arad miercuri, în direct la Digi Sport 2, de la ora 19:00.

sursa: http://www.digisport.ro/Sport/BASCHET/ICIM+Arad+-+CSM+Targoviste+77-78+Primul+meci+al+finalei