Victorie mare la Galați!


CS Phoenix Galați – CS Municipal Târgoviște 61 – 67 (13-24, 12-8, 13-14, 23-21)

Campioana a reușit a doua victorie consecutivă și a treia stagională pe un teren unde se câștigă greu. Phoenix Galați este una dintre echipele incomode ale primei divizii de baschet feminin, dovadă fiind succesul repurtat în fața Aradului în prima rundă. În jocul din această seară, Phoenix părea favorită. Evolua pe teren propriu, întâlnea o adversară cu orgoliul rănit și avea la activ două victorii cu Târgoviște în meciurile amicale din această toamnă.

CSM-ul nu venea după o perioadă tocmai bună. Dăduse semne de revenire încă de la Alba Iulia, însă în orașul Marii Uniri reușitele de 3 puncte ale gazdelor au stabilit învingătoarea, dar nimeni nu se mai aștepta ca elevele lui Predrag Vasic să se impună la Galați. Și totuși o campioană nu trebuie subestimată niciodată, iar CSM-ul a arătat că are potențial și este pe calea cea bună.

Contra gălățencelor CSM_ul a făcut ce trebuie. A început excelent și a reușit să-și mențină avansul până la final. Donica Cosby a fost vioara întâi la capitolul ofensiv, în vreme ce „ministrul apărării” a fost Larisa , excelentă în cele 30 de minute în care s-a aflat pe teren.

Municipal câștigă și arată că poate să revină în lupta pentru primele locuri ale clasamentului. Pentru asta are nevoie de victorii, iar dacă fetele noastre vor juca la fel, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Marcatoare CS Municipal:

A Thompson 10, T. Principe 6, D. Cosby 25, A. Olah 1, L. Toma 13, A. Huțanu 4, T. Wampler 8.

Antrenor: Predrag Vasic