2017 a început bine!


Multipla campioană națională a României la baschet feminin, echipa noastră, CS Municipal Târgoviște a început cu dreptul anul 2017! În primul joc oficial din acest an, trupa antrenată de Cătălin Tănase a câștigat pe teren propriu în fața formației BC Sirius Târgu Mureș, scor 78-68.

La prima vedere un joc facil pentru târgoviștence, partida de sâmbătă a adus în Cetatea Chindiei o echipa din Târgu Mureș ce părea mai determinată ca oricând. Deși se află în subsolul clasamentului, mureșencele au un lot valoros și foarte bine închegat, care a învins Clujul și a pus probleme serioase lui Sepsi, într-un meci câștigat de covăsnene la doar 5 puncte diferență.

Revenind la jocul din weekend, deși s-au ținut bine în mai multe momente și chiar au trecut de câteva ori în avantaj, Sirius nu a reușit să treacă de echipa din Târgoviște. Cătălin Tănase le-a trezit pe elevele sale în momentul potrivit, iar acestea au înțeles la timp că un pas greșit făcut acum, poate costa scump în economia clasamentului.

CSM a fost ajutată și de un public cald venit la Sala Sporturilor, dar și de inimoasa galerie care a cântat pe toată durata meciului.

Monique Coker a fost de neoprit sâmbătă seara. Americanca noastră a fost cea mai eficientă jucătoare a partidei cu un indice de 31 de unități. Mo’ a înscris 29 de puncte, a reușit 15 recuperări, a pasat de 3 ori decisiv, a interceptat o minge și a reușit un capac. O prestație excelentă a avut și Prorche Poole. Deși  a jucat cu capul spart, după ce o adversară a accidentat-o în primele minute ale partidei, americanca noastră a reușit 21 de puncte și 5 pase decisive. Nu putem uita de jocul excelent făcut de experimentata noastră jucătoare – Larisa Toma! Pivotul nostru a reușit să înscrie 18 puncte și să câștige 5 mingii de sub panou. Deși „nu a fost în mână” sâmbătă seara, Porchia Green a fost lider la assist-uri și intercepții. 4 puncte, 8 pase decisive, 3 mingi câștigate și 11 recuperări a reușit coordonatorul de joc al Municipalului. Pe tabela de scor a pus puncte și Elena Dincă. Jucătoarea noastă a înscris 2 coșuri de 3 puncte în momentele de cumpănă ale partidei.

În etapa următoare, CSM Târgoviște se va deplasa la Arad, pentru meciul cu ICIM, sâmbătă, 21 ianuarie.