REMONTADA!


CSM Târgoviște – ACS Sepsi Sf. Gheorghe 68-56 (10-20, 25-14, 17-14, 16-8)

A fost de-ajuns o scânteie. O scânteie venită aseară din efortul unor fete minunate, care au refuzat să piardă și din inimile unor suporteri unici în România, care știu să-și tranforme echipa într-o mașinărie de victorii. Reduta Sepsi, ce părea de necucerit s-a mai înclinat o dată în această seară. Și a făcut-o serios pentru că Târgoviștea a venit ca un tăvălug capabil să strivească totul în calea sa.

După cele două eșecuri din inima țării, șansele campioanei la un nou titlu păreau compromise definitiv. Aproape nimeni nu mai credea în minuni, mai ales că istoria părea a fi de partea fetelor lui Zoran Mikes. În ultimii 15 ani, nicio echipă care bifase două victorii consecutive în finală nu ajunsese să dispute un meci decisiv, iar începutul meciului din Polivalentă părea să dea dreptate statisticienilor. 20-10 pentru Sf. Gheorghe și minunea nu mai părea realizabilă. „Remontada” a început din minutul 11 al jocului patru. CSM-ul a făcut, din nou, ceea ce știa cel mai bine. A început să-și urmărească adversara. Cu grijă și cu experiența succesului din urmă cu o seară! Americancele noastre și-au făcut numărul încă o dată. Monique Coker a fost liderul din teren. Tocmai ea, care ne făcuse multe zile fripte până în play-off. Dar cum se spune în baschetul mondial, adevărații jucători își fac treaba în fazele finale, lăsându-și colegii să rezolve problemele în sezonul regulat.

Impulsionate de reușitele nord-americancei, celalalte fete s-au trezit. La fel și publicul, care le-a oferit acel impuls fără de care orice luptă nu poate fi câștigată. În sfertul al treilea totul a curs în favoarea fetelor noastre. Strategiile lui Dan Fleșeriu și-au atins ținta, iar CSM-ul a început să compună partitura după care meciul se desfășura. Punctele au început să se adune cuminți în dreptul Târgoviștei, în vreme ce Sepsi părea o echipă fără orizont. Finalul n-a mai fost la fel de incadescent precum cel al jocului trei, dar publicul dâmbovițean a arătat că poate suferi și se poate bucura la fel de intens.

O nouă victorie pentru CS Municipal și finala se mută, pentru ultimul ei act, la Sf. Gheorghe. Duminică. Până atunci însă să ne bucurăm pentru că Târgoviștea are șansa de a fi capitala baschetului feminin românesc. Pentru a DOUĂSPREZECEA OARĂ!

Marcatoare

CSM Târgoviște: M. Coker 19 (6 recuperări), C. Givens 16, P. Green 13, P. Poole 9, A. Stoenescu 6, J. Watson 5 (8 recuperări).

Antrenor: Dan Fleșeriu

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: S. Murphy 15 (13 recuperări), T. Marshall 12 (8 recuperări), F. Pașcalău 12 (7 recuperări), A. Părău 9, J. Jeffery 5, T. Harrison 3.

Antrenor: Zoran Mikes