TRĂIM!


CSM Târgoviște – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 79 – 77 (13-25,19-13,17-15,13-9,10-10,7-5)

Dramatic și frumos. Astfel poate fi caracterizat cel de-al treilea meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Feminin dintre CS Municipal Târgoviște și Sepsi Sf. Gheorghe. După eșecurile la limită suferite pe tărâmul „verzilor”, campioana a jucat acasă unul dintre cele mai nebune jocuri din istoria acestui sport.
Cu orgoliul rănit și după un prim sfert în care oaspetele păreau că vor defila spre primul titlu din istorie, Municipal a fost protagonista uneia reveniri de povestit nepoților. Timp de 30 de minute, elevele lui Dan Fleșeriu au fost precum un înotător aflat la un bazin distanță de lider, dar care este conștient că ratarea succesului ar fi echivalent cu finalul unei cariere prodigioase.
Municipal a început să reducă distanța treptat. Primul pas a fost făcut în sfertul secund, când a reușit să se apropie de Sepsi la șase puncte. În ciuda jocului bun, victoria rămânea o himeră pentru Givens și compania, Sepsi părând că domină din punct de vedere mental. Sfertul trei nu a adus modificări marcante. Campioana mai recuperase, dar, din nou, insuficient. Mai rămăseseră patru lungimi în favoarea trupei din Covasna.
Susținute de un public, care a simțit că sprijinul total din tribune poate aduce victoria mult așteptată, dâmbovițencele au mai zvâcnit o dată și au ajuns la linia de finiș în același timp cu adversarele. Câte 62 de puncte pentru fiecare finalistă și pentru că baschetul nu lasă loc de interpretări s-a intrat în prelungiri.
O repriză de cinci minute n-a fost suficientă pentru că atât CSM-ul cât și Sepsi și-au trecut în cont câte zece puncte. Dintr-odată proba de înot s-a transformat într-un meci de box în care cei doi rivali își aruncă pumni cu nemiluita, în vreme ce judecătorii așteaptă ca unul dintre aceștia să rămână la podea pentru a stabili învingătorul. Cele 5 minute ale ultimei reprize de prelungiri s-au tranformat în 10, iar secundele de final s-au scurs cu greu. Publicul a injectat campioana cu doza de luciditate care a făcut până la urmă diferența. CSM se impune la două puncte, iar mâine avem meci. Din nou.

PROGRAM

JOI, ORA 16.00, CSM TÂRGOVIȘTE – VOLEI ALBA BLAJ (VOLEI FEMININ – FINALĂ, MECIUL 1)
JOI, ORA 19.00, CSM TÂRGOVIȘTE – SEPSI SF. GHEORGHE (BASCHET FEMININ – FINALĂ, MECIUL 4)

Casetă tehnică
CSM Târgoviște – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 79 – 77 (13-25,19-13,17-15,13-9,10-10,7-5)

CSM Târgoviște: P. Green 5, A. Huțanu 4, M. Coker 17, A. Stoenescu 7, J. watson 3, P. Poole 18, C. Givens 25.
Antrenor: Dan Fleșeriu

Sepsi Sf. Gheorghe: J. Jeffrey 14, T. Harrison 15, F. Pașcalău 7, T. Marshall 15, A. Parău 12, S. Murphy 14.
Antrenor: Zoran Mikes