Verdict al Tribunalului Dâmbovița în cazul Dikeoulakos


Ieri, Tribunalul Dambovița a dat verdictul în speța CSM Targoviște – George Dikeoulakos, cauză a Dosarului numarul 475/120/2017, unde clubul nostru a avut calitatea de pârât. De mentionat ca ambele parti mai au la dispozitie solutia apelului.

Vom reda aici în integralitate soluția pe scurt:

„Admite în parte cererea de chemare în judecată. Recunoaşte în parte hotărârea arbitrală străină reprezentată de hotărârea arbitrată (BAT 0383/13) pronunţată de Tribunalul Arbitral de Baschet (BAT) în 22.01.2014, exclusiv în privinţa drepturilor băneşti recunoscute prin dispozitiv reclamanţilor Tube Sport And Media Ltd şi CG Dimitropoulos & Sia Ee. Admite în parte cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului. Obligă pe pârâtă la plata către reclamanţi a sumei de 20,00 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Ia act de precizarea reclamanţilor în sensul că îşi rezervă dreptul de a solicita în privinţa terţului intervenient cheltuieli de judecată pe cale separată. „

Conform deciziei Tribunalului Dâmbovița, în acest moment putem trage câteva concluzii:

  1. Clubul este absolvit de datoria către George Dikeoulakos, aproximativ 90.000 euro, fiind bun de plată exclusiv pentru sumele datorate impresarilor antrenorului, puțin peste 10.000 euro;
  2. Pe plan sportiv, avand in vedere ca decizia BAT – FIBA nu a fost dusa la indeplinire, clubul rămâne în continuare sub incidența interdicțiilor impuse de FIBA incepand cu anul 2014.

Considerăm această decizie ca fiind un prim pas spre elucidarea acestui caz mult discutat și transmitem iubitorilor baschetului târgoviștean că vom căuta în continuare rezolvarea acestei probleme, deoarece rămân încă multe aspecte nelămurite și necunoscute pe această speță.

Decizia poate fi consultată aici: Decizie publicata pe Portalul Instantelor