Victorie grea, dar victorie!


VC Unic LPS Piatra Neamţ – CSM Tîrgovişte 2:3 (25:23, 25:16, 21:25, 21:25, 7:15).

Viceampioana României la volei feminin a mai bifat o vitorie stagională. A treia din tot atâtea posibile, însă la Piatra Neamț lucrurile nu au stat atât de simplu pe cât sperau Stefano Micoli și elevele sale. În fața unei echipe cu pretenții modeste, Târgoviștea a început meciul nu foarte convingător. Formula aleasă de tehnicianul italian a fost una neobișnuită, iar asta s-a smițit încă de la primele schimburi, când CSM-ul nu și-a găsit cadența. Piatra Neamț și Târgoviște au mers cap la cap până spre finalul manșei, când moldovencele au simțit slăbiciunile din jocul oaspetelor și au sprintat către un nesperat succes cu 25-25.

Din păcate lucrurile nu s-au îmbunătățit nici în următorul set pe care Unic l-a dominat categoric. Greșelile individuale le-au costat pe jucătoarele dâmbovițene, iar gazdele au făcut legea și s-au impus la o diferență ce părea imposibilă la începutul partidei de sub Pietricica.

Setul trei a însemnat și revirimentul CSM-ului. Mult mai atente pe fază ofensivă Calotă și compania au condus în permanență și în ciuda unor slăbiciuni arătate pe final, au redus din diferența de pe tabelă, iar Târgoviște era din nou în joc. Următoarea manșă a meciului a fost echilibrată și CSM a reușit să se impună grație calității individuale a jucătoarelor sale, egalând situația și preluând controlul mental al duelului din sala nemțeană.

„Decisivul” n-a avut istoric. Vicecampioana a zburdat și a încheiat conturile unui meci mai greu decât ar fi trebuit să fie. Victoria repurtată în fața Unicului mărește zestrea de puncte a Târgoviștei, însă pentru prima dată în acest sezon jucătoarele lui Stefano Micoli nu reușesc să scoată maximum dintr-un meci.

Pentru CSM urmează o perioadă dificilă și cum în sport cel mai important de jocul ce vine, miercuri, de la ora 18.00 dâmbovițencele joacă în propria Sală Polivalentă cu Azeryol Baku, una dintre forțele voleiului feminin din Europa, partida contând pentru prima manșă a CEV Cup.

Jucătoarele folosite de Micoli la Piatra Neamț au fost: Sobo, Ivanof, Mitrănescu, Collar, Petrauskaite, Calotă, Dediu, Trică, Medved și Chantava. Din lot a făcut parte și Sorina Marian.