Anca Stoenescu (CSM Târgoviște): „Sunt țări cu situații mult mai grave decât România și încă nu au luat o decizie de terminare a campionatului”


Anca Stoenescu, cea mai titrată baschetbalistă a României și componentă de bază a echipei noastre, a fst protagonista unui interviu apărut pe cunoscutul site de sport, www.prosport.ro.

Fiind una dintre jucătoarele de bază ale primei reprezentative a României de baschet 3×3, Ancuța Stoenescu a vorbit despre amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, acolo unde urma să fie prezentă în vara acestui an, dar și despre situația actuală a sportului din România.

„Într-o țară în care o femeie ajunsă la 40 de ani e considerată de mulți deja bătrână, Ancuța Stoenescu joacă în continuare baschet la cel mai înalt nivel și e un exemplu pentru toți. Este cea mai matură componentă a naționalei de baschet 3X3 și a primit vestea amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo cu înțelepciune.

<<Având în vedere ca este o problemă la nivel mondial, iar cum sănătatea și siguranță oamenilor este pusă în pericol, cred că este cea mai înțeleaptă decizie amânarea Jocurilor Olimpice. Așadar și noi am luat-o ca atare…. Sănătatea este pe primul loc. Cu siguranță că odată cu amânarea Jocurilor Olimpice și programul nostru de pregătire se va schimba însă ne vom adapta noilor cerințe>>.

Nici din punct de vedere fizic, baschetbalista spune că amânarea Jocurilor Olimpice cu un an nu o sperie. Stoenescu este încrezătoare în valoarea echipei României.<<Din punct de vedere fizic nu va fi nicio problemă atâta timp cât ești sănătos. Am jucat de la egal la egal cu toate echipele deja calificate la Jocurile Olimpice, cunosc nivelul. România se afla la Jocurile Olimpice datorită faptului că am arătat valoare și spirit de competiție indiferent de greutățile care ne-au ieșit în cale>>, crede sportiva.

Liga Națională de Baschet Feminin s-a întrerupt chiar înainte de declanșarea stării de urgență. CSM Târgoviște, echipa pentru care evoluează Anca Stoenescu, era pe locul 4 la momentul stopării întrecerii. Formația dâmbovițeană urma să joace cu Olimpia Brașov pentru un loc în semifinale.

<<Din punctul meu de vedere, ar trebui să mai așteptăm puțin Sunt țări cu situații mult mai grave decât România și încă nu au luat o decizie de terminare a campionatului. Mi-aș dori să se termine pe teren campionatul, deși înțeleg că este o situație dificilă>>, a mai spus Stoenescu în interviul acordat Prosport.