anca stoenescu csm targoviste

Debut în Cupa României pentru CSM. Ancuța Stoenescu: „Suntem o echipă mult mai bună decât Tg. Mureș”


Ancuța Stoenescu a intrat în istoria baschetului feminin românesc, ca lider al titlurilor câștigate. Are 12 numai în România, dintre care 5 obținute pentru Târgoviște, și două în Cipru. Ajunsă la 38 de ani, Ancuța mai vrea să câștige trofee pentru Clubul Sportiv Municipal. Noul căpitan al echipei a fost și liderul punctelor (36) în cele două meciuri amicale susținute weekend-ul trecut în Bulgaria, cu Montana 2003. Stoenescu vine după un Campionat European de baschet 3×3, unde a evoluat pentru România, alături de Gabriela Irimia, o altă jucătoare transferată recent la Târgoviște. Ancuța prefațează primul meci oficial al sezonului, programat pentru miercuri, la Sala Sporturilor, de la ora 18.00, cu CSM Tg. Mureș. Este manșa tur a primei etape din Cupa României, returul fiind stabilit pentru sâmbătă, de la ora 16.30, în deplasare.

anca stoenescu csm targoviste

Ancuța, cum trăiești acest moment al revenirii la Târgoviște, unde ai cunoscut foarte multe satisfacții sportive?

– Sentimentul este unul foarte frumos. Am găsit aici o echipă dornică de rezultate și sper că vom face față campionatului ce urmează.

Debutul oficial este miercuri, de la ora 18.00, cu CSM Tg. Mureș, în Cupa României. Ar trebui să avem emoții?

– Emoțiile sunt binevenite întotdeauna. Eu zic că, din punct de vedere statistic, suntem o echipă mult mai bună decât Tg. Mureș. Acum o să vedem care ne sunt lipsurile și care ne sunt atuurile. Suntem o echipă tânără ca medie de vârstă, cu multe fete fără experiență la nivelul Diviziei A și încercăm să le integrăm, astfel încât să ne ajute tot mai mult în ceea ce vom face în acest campionat.

Unde vezi echipa din Târgoviște la nivelul Diviziei A, cu lotul actual?

– Eu sunt foarte optimistă. Le-am văzut pe fete cum lucrează la antrenamente, le văd potențialul zilnic și chiar cred că o să facem o treabă bună. Cu ajutorul orașului, din toate punctele de vedere, prin implicarea oamenilor în acest nou proiect, cu sprijinul suporterilor, se poate ajunge la o nouă performanță. Iar pentru mine este o nouă provocare, în care cred 100%.

La meciurile amicale cu Montana 2003, campioana Bulgariei, ai fost principala marcatoare. Cum s-a jucat acolo?

– Ne-am mișcat destul de bine, având în vedere puținele zile de pregătire avute la dispoziție. Din punctul meu de vedere, echipa contează, nu o jucătoare sau alta. O echipă câștigă sau o echipă pierde, echipa e importantă.