Baschet – Victorie in derby


Sambata seara in polivalenta targovisteana aproximativ 300 de iubitori ai sportului au urmarit jocul din cadrul etapei a doua a Ligii I la baschet Feminin – Grupa I. Dupa obiectivele declarate la inceputul sezonului, acest meci a fost catalogat ca fiind derbyul seriei. Si asteptarile s-au confirmat, meciul fiind unul echilibrat, cu faze reusite de ambele parti si jucatoare care au aratat ca scoala targovisteana de baschet feminin ramane una dintre cele mai bune din tara.

Echipa constanteana a beneficiat de aportul a doua jucatoare din USA, jucatoare care au tinut echilibrul in primele trei sferturi, alaturi de ele o evolutie buna avand si Selena Kirberg, o jucatoare care in trecut a imbracat si tricoul echipei noastre.

Fetele noastre au inceput cu multa incredere si dorinta de a arata ca suntem o echipa puternica, unita si completa.

A fost fara doar si poate seara Alinei Chivu, o baschetbalista care pare ca la Targoviste si-a gasit locul si care suntem siguri ca va fi o jucatoare decisiva in acest sezon. Alaturi de Alina, au venit experimentatele Larisa Toma si Shanita Arnold, dar si felinele tinere Laura Vaida (transferata de la Olimpia Bucuresti), Alexandra Ghiță, Carla Popescu si Denisa Vați (transferata de la LPS Arad), jucatoare de 16 si 17 ani, componente ale loturilor nationale ale Romaniei.

„În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți astăzi in sala și ne-au susținut la primul meci oficial, jucat acasă, în noul sezon al echipei de baschet CSM Târgoviște. Astăzi am disputat cel mai dificil meci din grupa, ambele echipe având același obiectiv în acest an competițional: promovarea. Revenind la meciul cu Phoenix Constanța, un meci în care am luptat ca o echipă, ne-am ajutat in momentele dificile, ne-am susținut și ne-am concentrat pentru a obține o victorie pentru care am muncit zi de zi.  Sunt mândră ca sunt aici , ca fac parte din acest colectiv, că suntem unite și ne dorim sa ne atingem toate obiectivele propuse.
Va rugam sa ne sustineti la urmatorul meci care se va disputa în Sala Sporturilor, impotriva celor de la Phoenix Galati , miercuri la ora 15:00!” a declarat Alina Chivu, cea mai buna jucatoare a meciului.

Echipa a fost condusa perfect de pe banca tehnica, acolo unde gasim valorosul tandem Cătălin Tănase – Valerian Ioan, asistați de medicul Lucian Chețan si maseurul Ghiță Călinescu. De remarcat sfertul patru in care schimbarile tactice ne-au adus o victorie meritata si asteptata.

La finalul jocului, profesorul Catalin Tanase ne-a declarat:

„Am reușit sa câștigam primul meci pe teren propriu cu una dintre contracandidatele noastre la promovare. A fost un meci echilibrat, Constanta are in lot 2 jucătoare din SUA care au fost principalele lor marcatoare și care au fost greu de anihilat dar in final, experiența Larisei Toma și Alinei Chivu combinata cu ambiția și dăruirea tinerelor Laura Vaida și Carla Popescu au făcut diferența. Felicit întreaga echipa pentru acest rezultat și sper sa creștem de la meci la meci.”

Le felicitam pe fetele noastre si va adresam invitatia de a le urmari miercuri, la Sala Sporturilor, incepand cu ora 15:00, in meciul contra echipei Phoenix 2 Galați.