Campioana a câștigat „Unicul Derby”


CS Municipal Târgoviște – Univ. Vasile Goldiș ICIM Arad 81 -74 (17-22, 14-16, 19-15, 31-21)

Atunci când încep un nou sezon în baschetul feminin românesc, Târgoviște și Arad își propun, de fiecare dată, obiective îndrăznețe, însă cel mai important target pentru cele două echipe este, cu siguranță, victoria în meciurile directe. În actualul campionat nimeni nu dădea șanse Municipalului. Nici măcar Marcel Urban, omul setat să plângă de milă ICIM-ului și să spună despre Târgoviște că este echipa cea mai bogată, frumoasă, deșteaptă și valoroasă din liga națională, nu a mai avut curajul să spună că echipa sa pornește cu șansa a doua.

După prestațiile lamentabile din rundele precedente, CSM părea victimă sigură în fața rivalei de moarte, iar primele două sferturi veneau să întărească pronosticurile specialiștilor. ICIM a jucat cu încrederea echipei care nu poate pierde duelul din Polivalentă, în vreme ce Târgoviștea a înotat pentru a se menține aproape de adversară.

După pauză însă s-a petrecut minunea. Predrag Vasic și-a instruit trupa așa cum a învățat în războaiele care au măcinat fosta Iugoslavie și la care tehnicianul a participat direct și  campioana a început cursa de urmărire. Primul pas l-a făcut în sfertul al treile, când a redus considerabil din diferență, ICIM având un avantaj de numai trei puncte înainte de ultimul asalt. Dâmbovițence au simțit că se poate și împinse de la spate de un public minunat și-au forțat limitele. Au tras din greu și au izbutit să schimbe soarta unui joc ce părea pierdut, aducând o bucurie imensă în tribunele Sălii Sporturilor, cum numai o victorie cu Aradul o poate face.

Marcatoare

CSM Târgoviște: Principe 10, Olah 8, Thompson 6, Cosby 17, Wampler 16, Toma 14,  Huțanu 4, Williams 4, Pop 2.

Antrenor: Predrag Vasic

Arad: Dyer 11, McCarthy 3, Laza 2, Gill 2Reid 25, Stoenescu 17, Hadzovic 14.

Antrenor: Jose Araujo