CS Municipal, din nou in finala!


Univ. Vasile Goldis ICIM Arad – CS Municipal Targoviste 76 – 78 (17-20, 18-21, 23-17, 18-20)

Inc[ un an, inca un sezon, inca o victorie, inca o calificare, inca o finala. CS Municipal Targoviste isi pastreaza titlul de cea mai de succes echipa a baschetului romanesc din istoria moderna a acestui sport. In aceasta seara, Municipal a mai scris o pagina de istorie in cartea de aur a sportului dambovitean, reusind sa bifeze inca o performanta de exceptie cu echipa de baschet.

Dupa un sezon regulat mai putin reusit, campioana a strans randurile, a trecut peste toate animozitatile reale sau artificiale si a demonstrat ca mai are un cuvant de spus in campionat. Dubla cu ICIM Arad deminstreaza, daca mai era nevoie, ca in duelul dorect cu rivala de traditie, Targoviste este cea care dicteaza regulile. Succesul categoric de pe teren propriu n-a fost o intamplare, ci doar un succes normal al echipei mai bune.

Aradul a incercat sa faca fata iuresului portocaliu, dar nu a izbutit decat sporadic. A fost ziua in care capitanul Anca Stoenescu a dovedit ca merita banderola si ca mai are multe de spus in baschetul romanesc. Ancuta a reusit 22 de puncte, iar performantele sale au fost dublate de o noua evolutie entuziasmanta a lui Mo Coker, cea care pana acum nu izbutise sa-i convinga pe fanii campioanei ca a fost un transfer util. Mo a facut doua partide remarcabile contra Aradului si a fost unul dintre motoarele echipei in play off.

CS Municipal e in finala, iar dupa aceste succese misiunea Sepsi nu mai pare imposibila, chiar daca fetele de la Sf. Gheorghe sunt favoritele certe ale confruntarii. De-acum va fi care pe care!