O duminică MINUNATĂ!


Momente unice pentru Clubul Sportiv Municipal Târgoviște și pentru sportul dâmbovițean, care, pentru prima dată în istoria modernă se poate mândri cu două echipe calificate în semifinalele celor mai importante competiții naționale. Două victorii pentru posteritate, două succese care demonstrează că, în ciuda barierelor care li s-au pus, cele două formații au demonstrat că sportul poate să treacă peste orice.

Seara perfectă a început în două puncte diferite de pe harta României. La Bacău și Galați. În orașul lui Bacovia voleibalistele CSM-ului dădeau cea de-a doua bătălie din războiul cu supercampioana țării din voleiului feminin românesc, Știința. Mai la sud, pe malul Dunării, baschetbalistele mergeau pentru a învinge Phoenixul lui Florin Nini, ceea ce însemna calificarea în semifinale, acolo unde colegele și prietenele de la volei ajunseseră deja.

Presiunea era pe umerii târgoviștencelor în ambele situații. Atât voleibalistele, cât și campioanele veneau după două jocuri mai puțin reușite, la finalul cărora „prietenii” începuseră să clevetească. Cu dinții strânși și cu piepturile înainte, fetele CSM-ului au început luptele pe cele două fronturi moldave.

VOLEI

Știința Bacău – CSM Târgoviște 2 – 3 (21:25, 25:17, 16:25, 25:17, 14:16)

Învinse clar în prima manșă de campioană, fetele lui Dragan Nesic au început decis meciul de pe terenul Științei. Au câștigat primul set la 21 și au dat primul semnal războinic. Lumea din tribunele sălii băcăuane a început să-și revină după ce favoritele au revenit în joc și s-au impus în următorul segment al duelului. Următoarele două seturi s-au desfășurat după aceleași coordonate, cu mențiunea că CSM-ul a făcut spectacol în manșa a treia, reușind să-și reducă la tăcere mult mai experimentata rivală. Tabela a indicat egalitate, iar meciul avea nevoie de un „decisiv” care ar fi rezolvat, în bună măsură, ecuația echipei calificate în finală sau ar fi dus seria semifinală într-un punct pe care fanii Târgoviștei doar îl visau. Și când nimeni nu mai credea, Târgoviștea a demonstrat că victoria din campionat nu a fost întâmplătoare și a mai detonat o bombă. De data asta uriașă și care ar putea să ne aducă ceea ce nici măcar nu ne-am permis să sperăm. CS Municipal a câștigat pe terenul campioanei și a mai câștigat ceva. Dreptul de a visa la finală.

BASCHET

Phoenix Galați – CS Municipal Târgoviște 76 – 91 (24:24, 24:18, 13:26, 15:23)

La nici 200 de kilometri distanță de thriller-ul de la Bacău, campioana baschetului feminin românesc, CS Municipal Târgoviște încerca să ajungă în semifinalele Ligii Naționale. Meciul din tur nu fusese simplu pentru Givens și compania, finalul fiind decisiv în stabilirea câștigătoarei, iar primele două sferturi confirmau, dacă mai era nevoie, că Phoenix-ul era un adversar greu de ucis. Numai că o echipă mare, cu o istorie în spate, așa cum este CS Municipal își demonstrează valoarea tocmai în aceste momente, iar campioana s-a comportat ca atare. A revenit spectaculos și a câștigat pe trenul trupei create de fostul antrenor al campioanei, Florin Nini. Cu tridentul american (Coker, Poole, Givens) în zi de grație pe fază ofensivă, trupa lui Dan Fleșeriu și-a atins obiectivul, bifând al doilea succes consecutiv, echivalentul calificării în semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin, acolo unde va da peste eterna rivală, ICIM Arad, învingătoare la rându-i în confruntarea cu Danzio Timșoara.

CE URMEAZĂ…

Urmează minimum două dueluri cu Știința Bacău la volei feminin, care se vor disputa pe 28 și 29 martie, în Sala Sporturilor din Târgoviște, iar pentru echipa de baschet primele două jocuri ale semifinalei cu ICIM, ceea ce transformă orașul nostru mic, într-un punct URIAȘ pe harta sportului românesc.