Victorie smulsă cu forcepsul


Olimpia Brașov – CS Municipal Târgoviște 81 – 83 (28-20, 19-20, 21-21, 13-22)

Municipal a trăit periculos la Brașov, dar în cele din urmă și-a atins scopul. Două puncte mari și importante pentru echipa noastră, care a avut de furcă împotriva unei formații brașovene mai determinate ca oricând.

Intențiile războinice ale gazdelor s-au văzut încă din primul sfert, pe care l-au câștigat într-un mod cât se poate de autoritar, iar repriza a doua nu a adus nimic nou în partitura jocului de la poalele Tâmpei. Cu Britney Jones în zi de grație, Brașovul a intrat la cabine cu un avantaj de 7 puncte, de neconceput înainte de startul partidei.

Nici în repriza a treia, Municipal nu a reușit să se apropie de adversara sa și se părea că Olimpia va furniza surpriza returului. Numai că echipa noastră a reușit să renască în ultimele 10 minute ale partidei. Chrissy Givens a refuzat înfrângerea și și-a condus colegele la asaltul final.

Ultimele secunde au fost de infarct. Poole a ratat o aruncare de trei puncte, Coker a recuperat sub panoul advers și a aruncat mingea în coș, aducând victoria CSM-ului cu 83 – 81.

Pentru campioană urmează o perioadă fără meciuri amicale, situație în care va susține câteva meciuri de pregătire. Unul dintre acestea este programat la Ruse (Bulgaria), cu formația locală, Dunav.

Marcatoare CSM: Givens 32, Coker 19, Poole 11, Stoenescu 10, Orosz 5, Green 4, Huțanu 2.